Tost ve Çay

Cumartesi, Eylül 02, 2006

Orjinal 12 Dev Adam!



Adettendir, Amerika'da çok ciddi bir endüstri olan NBA, NFL, NBL şampionları ünvanlarını "Dünya Şampiyonu" diye alırlar. Geçmişte herne kadar birçok kişi bunu haklı görse de FIBA'nın uzun süredir ifrit olduğu bir şeydi bu. Zaten Japonya 2006'nın sloganın da "One world, one title" olması tesadüf değil.

Amerika'da bunun bilincinde olacak ki, 2002'de aldığı dört malubiyet ile başlayan Nightmare Team ekolüne son vermek için uzun süredir biraraya gelen en ciddi, en oturaklı kadroyu oluşturdu. Kadroya katılacak bütün oyunculara bunun "tatilden geldik şu dünya kupasını alalım da gidelim" türünden bir şey olmadığı, bu takımın 2008'e kadar üç yıl beraber oynayacağı anlatıldı.

Maçlar yirmişer sayı ile geçilmeye başlayınca düşündük ki gerçekten kafalar değişmiş, karşısındakileri ciddiye alan bir takım ortaya çıkmış.

Halbuki bunun böyle olmadığı, Amerikan takımının niye dünya üçüncüsü olduğu, sonradan koç Mike Krzyewski ve Dwyane Wade'in açıklamalarından anlaşıldı.

Koç K'nın açıklaması, "(Yunanistan takımında)Dört Numara'nın ilk yarıda ilgi çekici bir şekilde oynadığını düşündüm, ikinci yarıda da Yedi Numara oldukça ilgi çekici bir oyun çıkarttı ve Onbeş Numara ikinci yarının sonlarına doğru muazzam şutlar soktu" şeklindeydi. (Karşılarındakilerin kanlı canlı oyuncular olduğunu unutup onların sadece sayılar olduğunu düşündüğüne mi yansın, isimlerini bilecek kadar bile oyuncuları tanımadığına mı? Yannakis taktik olarak maçtan önce formaları değiştirseydi sanırım Amerikan takımı tarihi bir fark yerdi!)

Wade'in açıklaması ise "Şimdiye kadar onları hiç izlemedik, ama eminim koçlarımız oyun planlarını çözmek konusunda muhteşem bir iş çıkartacaklar." şeklindeydi. (Şampiyonluk adayları içinde mücadelesi ile en çok ön plana çıkan Yunan takımını da izlemediklerine göre, Halka'nın orjinalini seyretmek için sinemaya gitmişlerdir herhalde)

Görünen o ki, Orjinal 12 Dev Adam'ın, NBA'in önde gelen yıldızlarının bizim 12 Adam Gibi Adam'dan öğrenecekleri çok şey var daha.

0 Comments:

Yorum Gönder

<< Home